Turizam u Beogradu

Izletišta u Beogradu

brestovik beograd
Beogradska izletišta: Brestovik

Najpopularnije beogradsko izletište je svakako Ada Ciganlija. Međutim, ako želite da pobegnete od gradske vreve, možete da skoknete i do najbliže prigradske opštine. Listopadne šume, uređene plaže, krstarenja brodom, romantične vožnje fijakerom, salaši, arheološka nalazišta. U krugu od najviše 60 kilometara od centra Beograda ima puno toga da se vidi.

Sa manastirom Fenek, rekom Savom u blizini, konjičkim klubom, fazanerijom i "Klubom S" surčinsko selo Jakovo postalo je turistička atrakcija. Na samo dvadesetak kilometara od Novog Beograda, u ovom selu nalazi se i salaš Stremen, prijatan ambijent za ljubitelje prirode, životinja i rekreacije uz dobar zalogaj.


Do Bojčinske šume i surčinskih sela Jakovo, Progar i Boljevci može da se stigne za pola sata nekim od gradskih autobusa. Ljubitelji reke do ovih mesta mogu da se zapute i brodićem jer je u svakom od sela na obali Save nasut pesak, uređena plaža i napravljeno pristanište. Da u surčinskim izletištima nikom ne bi bilo dosadno, u dubokoj hladovini Bojčinske šume celo leto su koncerti, a po salašima i kolibama tamburice.

Brodićem može da se stigne i do Grocke. Sa 24 kilometara dunavske obale ona predstavlja raj za ribolovce, dok lovci mogu da se zabave u lovištima bogatim sitnom divljači. Na vrhu Brestovika je fenomenalan vidikovac na kome može da se kupi voće jer je Grocka pre svega voćarski kraj. Samo naselje je interesantno zbog 14 kuća pravljenih krajem 18. veka.

Prepuna srna, zečeva, fazana i jarebica, Lipovička šuma u Barajevu, kraj poznat po pevačicama i kafanama na Ibarskoj magistrali, mami lovce, a Markovačko jezero kod Mladenovca privlači ribolovce.

Tagovi

izletišta, rekreacija

Podeli ovo sa drugima na društvenim mrežama