Turizam u BeograduZnamenitosti BeogradaZgrade

Poslovni centar "Ušće"

Poslovni centar Ušće u Beogradu, sa svojim 141 metrom visine čini najvišu zgradu u Srbiji i drugu po visini zgradu na Balkanu. Nalazi se na opštini Novi Beograd, u bloku 16 na ušću Save u Dunav. U blizini palate se nalaze Sava centar i hotel Hyatt. Sagrađena je 1964. godine i dugo vremena je bila sedište Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije. Danas je u vlasništvu kompanije MPC.

palata usce

PC Ušće predstavlja najvišu zgradu u Srbiji i jednu od najlepših i najmodernijih u regionu. U rekonstrukciju ovog zdanja, nakon njenog oštećenja prilikom NATO bombardovanja uloženo je 35 miliona evra, dozidan je veliki shopping centar, a zgrada je dobila i dva nova sprata, tako da sada ima 25 spratova. Zgrada poseduje 7 liftova kojima za svega dvadesetak sekundi može da se stigne od prizemlja do poslednjeg sprata, a tu je i 750 parking mesta.


Dva novoizgrađena sprata počivaju na metalnoj konstrukciji i najatraktivniji su deo zgrade. Na njima se nalaze ekskluzivni restoran, konferencijska sala, atrijum za održavanje muzičkih koncerata, promociju i razne scenske nastupe.

Tagovi

arhitektura, zgrade, ušće, shopping, tržni centar, novi beograd, nato, bombardovanje beograda

Podeli ovo sa drugima na društvenim mrežama